25 Φεβ 2011

Ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση στις २३/२

Στην πορεία που ξεκίνησε από το εργατικό κέντρο με συμμετοχη περίπου 100 ατόμων, υπήρχε αναρχικό μπλοκ από 15 περίπου συντρόφους και συντρόφισσες। Μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα। Το κείμενο που μοιράστηκε:


Ο καπιταλισμός περνάει κρίση, όπως λέμε το παιδί βγάζει δόντια (και πολύ κοφτερά μάλιστα!)

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ & ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ :

-Μείωση 20% στους μισθούς των εργαζομένων,15% στις συντάξεις καθώς και πάγωμα (ουσιαστικά περαιτέρω μείωση) για 3 χρόνια και στα δύο.

-Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αντικατάστασή τους από ατομικές.

-Εκτίναξη των ορίων συνταξιοδότησης στα 40 έτη εργασίας.

-Μείωση της αμοιβής των νέων εργαζομένων(15χρονων και 17χρονων παιδιών)στο 70% του κατώτερου μισθού,μέσω της «μαθητείας» καθώς και μείωση της αμοιβής των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μισθού δημιουργώντας μισθούς της τάξης των 590 ευρώ μεικτά!

-Εξαναγκασμός των γυναικών να δουλεύουν από 5 μέχρι 17 χρόνια παραπάνω,στο όνομα της «εξίσωσής» τους με τους άντρες.

ΜΠΑΤΣΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ,ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ:

Αφ' ενός στο κομμάτι της ωμής καταστολής τον κύριο ρόλο έχουν οι πρώτοι. Διαρκώς τρομοκρατούν, αποθρασύνονται και φυλακίζουν κάθε επαναστατικό πνεύμα. Άλλωστε ο πρωτόγνωρος αριθμός των 40 και πλέον πολιτικών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, καθώς και η ποινικοποίηση κάθε αγώνα με την ψήφιση του νέου τρομονόμου(απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατική πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε διαδήλωση,κατάληψη, φθορά ξένης περιουσίας)δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες .Μας θέλουν υποταγμένους. Πάνω απ' όλα όμως θέλουν να έχουμε στην πίσω μεριά του μυαλού μας ότι, ακόμα και αν όλοι οι καταπιεσμένοι ενωθούμε και επαναστατήσουμε ενάντια στο υπάρχον κυνο-βουλευτικό έκτρωμα που μας καταδυναστεύει, παραμονεύει ένας ισχυρότατος κατασταλτικός μηχανισμός που,εφόσον κι αυτός εξουδετερωθεί,θα υπάρχει ένας άλλος,ακόμη ισχυρότερος:ο στρατός .Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στρατιωτική επιχείρηση του ελληνικού στρατού για την καταστολή πλήθους και κοινωνικών εξεγέρσεων που έλαβε χώρα στο Κιλκίς,με την άκρως παραπλανητική και ακαταλαβίστικη ονομασία "διαχωρισμός αντιμαχομένων" βιντεοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι χωρίς τα δελτία των 20:00 η δουλειά τους θα ήταν πολύ σκληρότερη. Στοχεύοντας πάντα στο μυαλό και χρησιμοποιώντας μια σειρά επικοινωνιακών τεχνασμάτων, όπως αναφορά σε άγνωστους μέχρι πρότινος στον ελληνικό λαό οικονομίστικους όρους(Spreads,τρόικα,ΔΝΤ,μνημόνιο,διεθνείς αγορές,διεθνείς κερδοσκόποι),και αναλύοντάς τους με μπακαλίστικη λογική πασχίζουν να μας πείσουν πως πρέπει να "σφίξουμε το ζωνάρι",ότι "τα μέτρα είναι αναγκαία",ότι "κρίση είναι θα περάσει".Φανερή είναι όμως και η προσπάθεια να μας τονώσουν το αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας.Να μας κάνουν να πιστέψουμε δηλαδή πως εμείς προλετάριοι,και κατώτερα κοινωνικά στρώματα,έχουμε κοινά συμφέροντα και οφέλη με αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν καθημερινά.Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη παρά ένα τεράστιο ταξικό ΟΧΙ !

Στο δήθεν αγώνα για την εύρεση "ρεαλιστικών λύσεων",προστίθενται και τα αριστερά δεκανίκια,με πρώτο στη λίστα το "κόμμα του λαού".Το ΚΚΕ,όταν δε δίνει το “καλό” παράδειγμα νοικοκυρέματος,κάνοντας περικοπές και απολύσεις στους εργαζόμενους,οι οποίοι απασχολούνται στις επιχειρήσεις του,φροντίζει να κάνει κομματικές παρελάσεις στους δρόμους για την τόνωση των γραμμών του κόμματος.Στο ίδιο μοτίβο και οι υπόλοιποι αριστεροί κομματικοί μηχανισμοί,οι οποίοι ενδιαφέρονται λιγότερο για την πορεία προς την απελευθέρωση της κοινωνίας από το κεφάλαιο και περισσότερο για να γεμίσουν τις λίστες μελών τους.

Σε όλο αυτό το συρφετό,δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι μερικές δεκάδες κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων συνδικαλιστών,παναγόπουλων και λοιπών καραγκιόζηδων. Άνθρωποι που χαριεντίζονται διαρκώς με τον ΣΕΒ και το κεφάλαιο,που συμφωνούν σε αυξήσεις ενός ευρώ την ημέρα,που στο κάτω-κάτω αμφισβητούν ευθέως τη νοημοσύνη μας,τους αρμόζει όχι η κοινωνική αποδοχή,αλλά ο χλευασμός και η αποδιοπόμπευση.


ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ:
Εμείς:
-Οι μαθητές και φοιτητές,οι οποίοι αρνούμαστε το μέλλον που μας προετοιμάζεται,καθώς και την εκπαιδευτική διαδικασία,η οποία απροκάλυπτα προσπαθεί να μας μετατρέψει σε άβουλα όντα.
-Οι άνεργοι,οι οποίοι καθημερινά "ζητιανεύουμε" για δουλειά.
-Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,οι οποίοι είδαμε μισθούς και προνόμια που κατακτήθηκαν με το αίμα μας και το αίμα των εργατών πριν από εμάς,να καταργούνται βίαια και να επιστρέφουμε σε εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα.

Ας δώσουμε λοιπόν τρόπο στην οργή μας και ας αντιληφθούμε την ανάγκη για αντισυναινετική δράση στην κατεύθυνση της όξυνσης του κοινωνικού-ταξικού πολέμου.Να διαδώσουμε δηλαδή την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση ανάμεσα στους εργαζομένους.Να δημιουργήσουμε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας με αντιεραρχική δομή και οργάνωση,να συμμετέχουμε σε διεκδικητικούς και αδιαμεσολάβητους αγώνες στο τώρα καθώς και σε άγριες απεργίες.Πατώντας σε μικρές και μεγάλες βελτιώσεις της καθημερινότητας να κάνουμε το άλμα ξεπερνώντας τες, μέχρι την πραγμάτωση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τάξεις και κράτος,εκμετάλλευση και εξουσία,μέχρι την ολική έφοδο στον ουρανό.

Από την Κερατέα και τον αξιοπρεπή αγώνα των κατοίκων της,ως την Αίγυπτο και τις υπόλοιπες αραβικές χώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ευελπιστούμε οτι η επόμενη μεγάλη κοινωνική εξέγερση θα είναι στην ελλάδα.

-ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΤΗ ΖΩΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Μια σημείωση μόνο. Πιστεύω πως δε θα πρεπε να βάζουμε την αριστερά (όποια τυχόν έρμη αριστερά) στην ίδια πλευρά με τους υπόλοιπους. Ακόμα και τα αιτήματά σας συμπίπτουν.

    Ένας μάλλον σύντροφος
    http://anonymousbyright.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή