7 Δεκ 2009

Κείμενο για το Δεκέμβρη

6/12/08

Μαζί με τις σφαίρες εξοστρακίζονται καθημερινά και οι ζωές μας


O 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα στα Εξάρχεια. Ευθύς άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές ομαδες (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες) ξεχύνονται στους γύρω δρόμους και η είδηση μεταφέρεται σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ξεσπούν δυναμικές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ οικονομικοί και κρατικοί στόχοι καταστρέφονται. Παράλληλα σχολεία και σχολές, δημαρχεία και άλλα δημόσια κτήρια καταλαμβάνονται και μετατρέπονται σε ελεύθερους χώρους αντίστασης και πολιτικής διάδρασης. Η Εξέγερση είναι εδώ, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι κάθε μεγάλη πόλη της ελλάδας.
Οι πάνοπλες και πολυάριθμες κατασταλτικές μονάδες αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή τη γενίκευση των αναταραχών. Η ομαλότητα έχει πια χαθεί.
Με τη σειρά τους τα ΜΜΕ επιστρατεύοντας κάθε τρόπο προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Στην ίδια γραμμή κόμματα και επίδοξοι διαχειριστές της εξουσίας φοβισμένοι από την προοπτική μιας διαφορετικής οργάνωσης από τα κάτω κάνουν έκκλησεις για άμεση καταστολή.
Αν και ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη ενδυναμώνει και νοηματοδοτεί το συνεχή πόλεμο σε κάθε εξουσία, δε θέλουμε να μείνουμε εδώ. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν έχουν ως αρχή ή τέλος κάποια στιγμή ή κάποιο μήνα αλλά πορεύονται μαζί με την επιθυμία του ανθρώπου για μια ανεξούσια και ελεύθερη ζωή.
Γι' αυτό τώρα βρισκόμαστε και πάλι στους δρόμους. Έτομοι ν' αποδείξουμε στους εξουσιαστές πως έχουν κάθε λόγο ν' αγωνιούν για την επίπλαστη κοινωνική τους ειρήνη, έτοιμοι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Τα λέμε στους δρόμους...Απείθαρχος Κύκλος
anarxikoikaterinis.blogspot.comΚείμενο που μοιράστηκε στην μαθητική πορεία στις 7/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου