30 Απρ 2011

Πορεία 1μαη




ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Θα έρθει η μέρα που η σιωπή μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές που καταπνίγετε σήμερα» από τα τελευταία λόγια του αναρχικού εκτελεσθέντα της εξέγερσης του ΣικάγοAugust Spies

Η εργατική πρωτομαγιά δεν αποτελεί απλά μια ημέρα μνήμης για τους εκτελεσθέντες αγωνιζόμενους εργάτες αλλά ένα ζωντανό σημείο μέσα στη διαρκή πάλη των τάξεων, που παραμένει επίκαιρη και συνεχίζει να εμπνέει. Οι δυναμικοί αγώνες των εργατών του Σικάγο με 400 χιλιάδες απεργούς στο δρόμο και 1200 κλειστά εργοστάσια δείχνουν την αναγκαιότητα όξυνσης του ταξικού ανταγωνισμού.
Διανύοντας μια περίοδο κρίσης υπερσυσσώρευσης, το κεφάλαιο ανασυντάσσεται στην κατεύθυνση της δημιουργίας των νέων όρων εκμετάλλευσης. Επιδιώκοντας να μειωθεί το κόστος της εργασίας έχουμε μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας μέσα από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Η αυτοαποκαλούμενη δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται με αυξήσεις στην έμμεση (φ.π.α, φόρους σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα) αλλά και την άμεση φορολογία. Ταυτόχρονα με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό στην εκπαίδευση και στον τομέα της υγείας επιχειρείται να επωμισθούν οι ίδιοι οι προλετάριοι το κόστος ζωής-αναπαραγωγής τους.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ “ΑΠΟ ΚΑΤΩ”


Για εμάς λοιπόν δεν υπάρχει καμία προοπτική ενδοσυστημικής εξόδου από την κρίση. Μόνο μέσω της κοινωνικής επανάστασης της κατάργησης δηλαδή του κράτους και των ταξικών διαχωρισμών μπορεί να επιτευχθεί μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Είναι επιτακτικό λοιπόν να οργανώσουμε τη δική μας απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε μέσα από τη συμμετοχή σε αυτόνομα σωματεία βάσης(σε αμεσοδημοκρατικά αντιεραρχικά πλαίσια), με σαμποτάζ στους χώρους εργασίας, άγριες απεργίες ,κατάληψη και αυτοδιαχείριση της γης και των μέσων παραγωγής.

Κάλεσμα σε πορεία την 1η Μάη στο εργατικό κέντρο Κατερίνης στις 10.00

Αναρχικοί, αναρχικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου